Celcius CTW forum

forum for everything CTW


You are not connected. Please login or register

Motor making an unwinding noise ?

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Motor making an unwinding noise ? on Tue Feb 07, 2012 11:59 pm

deadlyzach

avatar
Corporal
Corporal
Today when i was shooting my CTW i noticed that after it shot it would make a unwinding sound weather i shot on semi or full auto, so i broke down the gun and pull the trigger the the upper receiver off just to check the gears and there is hardly and active brake at all, on semi when i full the trigger the gear stops so far forward that it almost completed two cycles. what could cause this ? I was thinking the mosfet or motor.

View user profile

2 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 4:28 am

gycu


Sargeant
Sargeant
Inside the buffer tube, there is an electronic circuit with 2 mosfets on it. One is responsible with starting the motor and the other with active braking it. Most likely, the "other" mosfet burned. This often comes with a strong smell of burned plastic - if this is your case, then you have 2 replace it.

You need someone that knows to solder a mosfet and also you have 2 extract the circuit board from the buffer tube - one way will be to: remove the battery, take the motor grip out, unsolder the 2 power wires from the motor, take the buffer_tube's cap, pull the power wires from the motor, carefully take out the mosfet board from the buffer tube, then remove the command wire plug (the 4 thin wires) from the it and that's it.
Be VERY careful with the command wires, as they are extremely sensitive..

View user profile

3 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 6:38 am

deadlyzach

avatar
Corporal
Corporal
I checked the mosfet it seemed fine, motor seems fine, eyes are clean on both sector gear and ecu, I really dont understand what the problem could be. I just made another video because its easier to do that then try to explain everything.

https://www.youtube.com/watch?v=uAOyBr_llbk

View user profile

4 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 7:14 am

Sunray


Major
Major
Its a new on me - the only thing that you've not looked at is the control cable from the trigger to the ECU.

I had to repair a mates CTW that was doing something similar, and I tried all the usual stuff, found nothing, then replaced the trigger control cable (its only about £7) and all sorted.

If thats not the cause, then the only thing left would be the motor brushes as they do wear, and this is what stops the motor - hence if there worn they wont stop the motor as quickly.

View user profile

5 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 4:50 pm

deadlyzach

avatar
Corporal
Corporal
Well i took the gearbox out to check the control wire it also looks fine. no cuts no splices, nothing, However after i got the gearbox out i noticed something else(look at the pic below)



Its two shims super glued into place... Maybe this is what caused the screeching noise i spoke of in my earlier post ?

View user profile

6 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 5:59 pm

gycu


Sargeant
Sargeant
Dude, come on, revealing the celcius secret uber_technology Very Happy

I discovered the same... don't really know how to call this.. thing when I took my gearbox out; it seems that the shims adjust the height needed for the sector gear to reach the piston teeth.

I think we can call this the shim_mod Smile

View user profile

7 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 6:39 pm

deadlyzach

avatar
Corporal
Corporal
I was curious to find out what exactly they did so i took them out and after re assembling the gun i noticed that the selector switch was very tight without them, even if the allen screw was barely in.

View user profile

8 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 8:33 pm

vltor


Sargeant
Sargeant
have u disassembled your gearbox recently? maybe you installed the sector gear backwards

View user profile

9 Re: Motor making an unwinding noise ? on Wed Feb 08, 2012 9:01 pm

deadlyzach

avatar
Corporal
Corporal
No i haven't taken that apart, and i checked the brushes there fine. I saw that someone else had a problem similar to this and he got a new mosfet and solved the problem so when i get paid im gonna buy the FCC micro mosfet.

View user profile

10 Re: Motor making an unwinding noise ? on Thu Feb 09, 2012 5:33 am

Sunray


Major
Major
The shims are there to ensure the gear box is level with the top of the receiver.

They are not present in all CTW's, but they test them all at the factory when they are made, and if the gearbox is sitting a little low they put in the shims to make sure there is agood positive contact with the piston.

FYI the original Systema's that were introduced approx 4 years ago also did the same - some had shims, some did not.

View user profile

11 Re: Motor making an unwinding noise ? on Thu Feb 09, 2012 6:51 pm

CDR


Private
Private
this happend to me recently and after a few round my motor gave out. hope its not the case with yours.

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum